© 2017 KT Kuntotutkimus Oy

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon

OTA YHTEYTTÄ

info (@) kuntotutkimus.c0m

010 274 0810

TARJOUSPYYNTÖLOMAKE

Asbestipurkuun ja valvontaan uusia ohjeita 2019

08/09/2018

Ihmiset saattavat yhä altistua asbestille rakennusten purku- ja kunnossapitotöissä, koska suuri osa asbestipitoisista materiaaleista on jäljellä Suomen rakennuskannassa, toteaa TTL:n vanhempi asiantuntija Markku Linnainmaa kirjoituksessaan 12.4.2018.

Asbestipurkutyöt ovat vuoden 2016 alussa voimaan tulleen lainsäädännön mukaan tarkasti säänneltyjä. Ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa ei saa purkaa mitään ennen kattavaa asbestikartoitusta, ellei rakenteiden asbestipitoisuudesta ole varmaa tietoa. Purkutöitä saavat tehdä ainoastaan rekistereissä olevat 320–350 yritystä ja 3 100–3 300 työntekijää.

Asbestipurkua edeltää aina asbesti- ja haitta-ainekartoitus, jonka tarkoitus on löytää haitalliset materiaalit, jotta materiaalien käsittely voidaan tehdä asianmukaisesti ja siitä ei aiheudu terveysvaaraa.

Kaikki asbestikartoittajat eivät kuitenkaan Linnainmaan mukaan tunnista asbestipitoisia rakennusmateriaaleja, eivätkä kaikki laboratoriot osaa analysoida materiaaleista otettuja näytteitä, joten on mahdollista, että purkutöitä tekevät altistuvat työssään asbestille.

Asbestipurkutyön turvallisuuden parantamiseksi ollaankin parhaillaan tekemässä  tutkimusta, jonka tulosten perusteella luotavat ohjeistukset valmistuvat keväällä 2019.

 

Kokonaisuudessaan voit lukea Linnainmaan kirjoituksen täältä: https://www.ttl.fi/asbestialtistumisen-estamiseksi-tarvitaan-lisatoimia/

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload